CharlotteOKHi! Ik ben Charlotte. Sinds augustus 2016 maak ik deel uit van de Velocitas familie. Ik zit in team Wilrijk, een hecht team van 8 leden waarbinnen ik mij in alle vrijheid kan ontwikkelen. Ik heb momenteel een heleboel projecten lopen waar ik als business developer de belangrijke rol opneem van contactpunt met de markt. Eens aangekomen in ons kantoor in Wilrijk, of beter gezegd ons ‘huis’, zet ik mij doorgaans na een koffietje en een ontbijtje achter mijn bureau.

Geen enkele week bij Velocitas ziet er hetzelfde uit, en ook deze week is weer helemaal anders dan anders. De Velocitas week begint voor mij op dinsdag. We zijn afgelopen weekend naar de Ardennen geweest met ons team om te brainstormen over onze doelen voor 2017. Na een weekend vol meetings en brainstorms over wat we willen bereiken op professioneel en op persoonlijk vlak, trekken we een dagje extra uit om op onze positieven te komen - een mooi voorbeeld van de flexibiliteit die een zelfsturend team biedt.

Dinsdag werk ik deze week vanuit Breda – één van onze andere vestigingen. Over de middag hebben we met ons projeccteam een brainstorm over de toekomst van één van onze klanten, en bespreken we hoe we deze klant verder kunnen helpen met wat we geleerd hebben uit het huidige project – super interessant! Met mijn ervaringen vanuit de markt en de visie en ervaring van de meer mature profielen binnen Velocitas komen we tot een conclusie en advies. Projecten binnen Velocitas beperken zich niet tot binnen de teams. Voor sommige projecten worden leden van verschillende teams bij elkaar gebracht om de klant zo goed mogelijk te kunnen helpen. Na een productieve brainstormsessie werk ik in de namiddag verder  op een ander project, dat ik tevens in tandem met iemand van team Breda uitvoer.

Woensdag voormiddag houd ik me bezig met nog enkele gesprekken te voeren voor het bedrijf van de brainstorm gisteren, om nog wat boeiende input te verzamelen alvorens ik aan de analyse begin. Ik werk de hele namiddag aan de analyse en ben trots op het eindresultaat. Het is een mooi geheel, waarbij de marktinzichten leiden tot conclusies die we dan vertalen naar adviezen en next steps. Er zal sowieso nog feedback volgen van de andere teamleden om de analyse naar een hoger niveau te tillen, maar ik ben alvast tevreden met mijn eigen inbreng.

Donderdag staat volledig in teken van mijn project. Ik volg nog enkele interessante bedrijven op en capteer hun visie. Tegen half 5 verzamelen we met ons team in één van onze meeting rooms voor onze wekelijkse teammeeting. Hier bespreken we onze ideeën, onze focus en onze uitdagingen. We nemen ook de tijd om iedereen te laten vertellen waar hij mee bezig is en hoe hoe hij zich daarbij voelt, om zowel de ontwikkeling van het bedrijf als onze persoonlijke ontwikkeling niet uit het oog te verliezen.

Op vrijdag komen alle leden van de Velocitas family samen in ons kantoor in Wilrijk. Het is gezellig druk, en er vinden veel meetings plaats tussen leden van verschillende teams om te co-creëren en aan knowledge sharing te doen. Om half 5 leggen we het werk neer, en begeven we ons naar De Specht om gezellig samen te aperitieven en het weekend in te luiden.

Ben je getriggerd door mijn beschrijving van een week bij Velocitas en heb je een passie voor het helpen groeien van bedrijven? We zijn volop op zoek naar young potentials met een passie voor marktontwikkeling! Klik hier om je CV te uploaden.

Hopelijke tot binnenkort!

XOXO

Charlotte Jacobs